Skip to content

 

Wij zijn dol op mixen. Zo zijn we continu op zoek naar de perfecte blend voor ons restaurant, maar man we zijn óók dol op mix drankjes. Gin-To, onze officiële favo. En als je ergens zo fan van bent, dan wil je weten hoe het is ontstaan en hoe het wordt gemaakt. We namen de proef op de som en doken in de wereld van deze heerlijke cocktail. Als kers op de taart hebben we met ons team dé perfecte gin samengesteld: onze eigen Blend61 Gin.

A match made in heaven
Soms, heel soms, dan ontmoet je iemand en dan voelt het alsof het nooit anders is geweest. Dit is eigenlijk exact wat er gebeurde toen Gin, Tonic ontmoette. Het bleek een gouden duo. How they met? We gaan terug naar 1700. Britse kolonialen vochten in India tegen Malaria. Tonic water bood uitkomst. De hierin verwerkte fever tree hielp tegen de ziekte. Wat bitter was het wel, maar door het te mixen met gin, suiker en citrus ontstond een heerlijk drankje. Een all time favorite.

In verhouding
Voor een perfecte smaakcombinatie hou je de verhouding één deel Gin op drie delen Tonic aan. Zo blijven beide smaken overeind. Verder is het belangrijk om het drankje goed koud te serveren. Dus first things first: gooi het glas eerst vol met flink wat ijsblokjes en voeg daarna de gin toe.

Blend 61 Gin it is
Hoe onze eigen gin tot stand is gekomen? Veel proeven ; ) . Zo kwamen we erachter welke smaak, voor ons de perfecte smaak, de gin zou moeten hebben. We hebben de volgende ingrediënten in de blend gegooid: jeneverbessen, kaffir limoen blad, engelenwortel, szechuanpeper, chilli en sinaasappel. Doordat de jeneverbessen eerst gekneusd worden, krijgt de gin een mooie volle smaak en een amberkeurige kleur. Het resultaat: een frisse, scherpe gin.

Tonic
Naast een goede gin, is het minstens zo belangrijk om aandacht te besteden aan de tonic waarmee je het mixt. Ga maar na, zo’n drie vierde van het drankje bestaat uit tonic. Zoek er één die de eigenschappen van de gekozen gin accentueert. Een slechte tonic kiezen voor bij je gin is net als juichen voor een eigen doelpunt bij voetbal. No offense, maar je hebt het dan niet helemaal begrepen…

In 4 stappen
Een avondje thuis gepland met je beste vrienden en allemaal liefhebber van een heerlijk Gin-Tonic? Je bent slechts 4 stappen verwijderd van de perfecte Gin-Tonic:

=          Stap 1: kies het juiste glas. Gebruik het liefst een mooi groot glas dat vanuit het midden wijd uitloopt. Zo kunnen de aroma’s goed vrijkomen en hebben de gin & tonic een groot raakvlak.

=          Stap 2: ice ice baby! Vul het glas met veel ijsblokjes. En als we schrijven veel, dan bedoelen we ook echt veel. Zo blijft de drank ijskoud en zullen de blokjes minder snel smelten.

=          Stap 3: we schreven het hierboven al: if three fourth of your G&T is the tonic, make sure it is a good one.

=          Stap 4: it’s all about details. Kies voor een passende garnering. Zorg ervoor dat het de smaak van de gin versterkt. Frisse gin? Leg de nadruk op citrus(schil). Spicy one? Maak gebruik van specerijen en kruiden.

Zullen wij voor je mixen?
Wij hebben verscheidene gin’s op de kaart staan, waaronder dus de enige echte Blend61 gin. Ben jij toe aan een lekker drankje en laat je die graag voor je klaarmaken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Liever ook een hapje eten in Winterswijk? Reserveer hier je tafel voor een heerlijk avondje uit.

See you soon at Blend61!

Back To Top