Skip to content

 

Traditiegetrouw start het wildseizoen op 15 oktober. Eén van de mooiste seizoenen voor culinair Nederland. Dit is het moment dat alle wildsoorten, op de ree na, bejaagd mogen worden. Ree is wat ze noemen “zomerwild”. Wild, het perfecte comfort food op een ijzig koude, winterse avond.

 

Duurzaam en kwaliteit

Ondanks dat we echte zonaanbidders zijn, maken we toch een klein sprongetje zodra de kalender omgeslagen wordt en de maand oktober tevoorschijn komt. Niet zozeer vanwege het gure weer, de soms harde wind en druilerige dagen, nee, maar wel vanwege al het moois wat we dan weer op de nieuwe kaart kunnen zetten. We zijn echt dol op koken met wild. Wild vlees is puur, eerlijk, duurzaam en ecologisch.

 

Wild eten bij ons op de kaart

Ook dit jaar weer staan er verschillende wildgerechten bij ons op de kaart. Ben jij het type “van alles wat”? Dan ben je bij het concept van Blend61 sowieso al aan het juiste adres, maar met het wildplankje ben je dan helemaal in je nopjes. Op dit heerlijke plankje vind je hertentartaar, coppa wildzwijn, een wildbouillon en een saucijsje met fazant. Als daar het water, eh – de rode wijn, niet van in de mond loopt. Uiteraard vind je de kleine edities van het wildplankje ook als tussengerecht op de kaart.

 

Wild is gezond en lekker

Niet alleen brengen de herfst en winter heerlijk wild vlees op de kaart, we kunnen ons ook weer uitsloven met heerlijke winterse groentes. Laten we eerlijk zijn, dat maakt het geheel ook weer even net iets gezonder. Wild eten bij Blend? Dan tref je heerlijke borstfilet van de duif met eendenlever en witlof of wildzwijn met perfect bereide rode kool op de kaart. Mmm, om over de stoofpeertjes nog maar te zwijgen.

 

Om het af te maken

Wat er dan bij zo’n heerlijk wild gerecht staat? Dat bepaal je natuurlijk zelf, maar het is wel helemaal af met een heerlijk glas volle, rode wijn. Wij zijn erg enthousiast over de Wild in de Achterhoek wijn van 2021. Een echte stoere Italiaan: waanzinnig fruitig, maar door z’n kruidige afdronk laat hij zich niet uit het veld slaan door de stevigere smaken op het bord. Naast onze vaste wijnkaart, hebben we ook een Limited Edition. Zie het als een cadeautje van ons voor jou meegenomen van onze huwelijksreis. Heerlijke Chianti Classico’s. Dat is nu wat ze bedoelen met “life at its best”.

 

Wild eten in de Achterhoek

Wild eten bij Blend. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek hun handen ineen om de wildliefhebber eens even goed in de watten te leggen. Dit jaar al voor de 41e keer. Blend61 – wild- en Achterhoek liefhebber – doet hier graag aan mee. Je geniet al van een 4-gangen wild menu vanaf 45,- per persoon of een 2-daags wildarrangement vanaf 130,- per persoon.

 

Uiteten in Winterswijk?

Blend61 is de plek waar gastronomie en gastvrijheid het beste in elkaar naar boven halen. Een concept van stadse allure met de laagdrempeligheid van de Achterhoek. Op de menukaart vind je een verscheidenheid aan gerechten altijd met de favoriete smaken en ingrediënten van het seizoen. De gerechten hebben een grootte van een tussengerecht. Ideaal dus om wat verschillende dingen te proeven en heerlijk met elkaar te delen. Reserveer jouw Blend experience.

Back To Top